Flowing & Growing

Healing door Klank & Kleur

Bodywork

P.I. – Techniek

Vaak gaan trauma’s, onuitgesproken emoties, angsten of blokkades ergens vastzitten op een bepaalde plek in ons lichaam. P.I. techniek is een intensieve behandelwijze waarbij een lichte druk wordt uitgeoefend op de betreffende plek, waardoor de vastzittende pijn kan losgelaten worden en getransformeerd. Op deze wijze kunnen blokkades die reeds lang vastzitten ontmanteld worden en trauma’s verwerkt.

De meeste, lichamelijke klachten zijn het gevolg van onverwerkte emoties. Ons lichaam vertelt ons wat er aan de hand is. Door gericht te werken met deze punten worden we terug Vrij! Tegelijkertijd werken we ook aan het leren uiten van de emoties zodat je verder zelf voorkomt dat er eventuele nieuwe emoties opnieuw zouden gaan vastzitten.

Ayurvedische massage

Ayurveda is een oude, Indiase vorm van genezing, die je laat kalmeren en doet herleven en verjongen. Trakteer jezelf op een heerlijke, Ayurvedische massage en de voordelen zullen direct merkbaar zijn.

Dit Indiase ritueel gaat duizenden jaren terug in de tijd en pakt de gezondheid aan op een holistische manier. De filosofie van de Ayurvedische massage draait om het creëren van rust en harmonie in het lichaam, door middel van het herstellen van het evenwicht in verschillende energiekanalen, ook wel chakra’s genoemd. Ayurveda wordt daarom ook wel ‘de filosofie van het leven’ genoemd.

Wat kun je verwachten van een Ayurvedische massage?

Een Ayurvedische massage zal zich richten op het ontgiften van het lichaam en ervoor zorgen dat je je rustiger en evenwichtiger zult voelen. Gedurende een Ayurvedische massage worden je lichaam en geest zowel fysiek, emotioneel als spiritueel aangepakt.

Is een Ayurvedische massage iets voor mij?

Wanneer je last hebt van chronische pijnen, stress, rugpijn, hoofdpijn, slechte doorbloeding of slapeloosheid is een Ayurvedische massage een ideale optie. Natuurlijk is een Ayurvedische massage geen vervanging van een professionele medische behandeling, maar het kan wel helpen bij vermindering van pijn en stress.

Abhyanga

De meest populaire Ayurvedische massage is toch wel de Abhyanga. Het is een volledige, Indiase lichaamsmassage waarbij veel warme kruidenoliën of etherische oliën worden gebruikt. De vitale energiepunten, ofwel marma-punten, in je lichaam worden bij deze massage gestimuleerd waardoor de
geblokkeerde energie in je lichaam weer vrij kan stromen.

De Ayurvedische massages lopen uiteen van 30 tot 90 minuten en zijn geschikt voor jong en oud. Bereid je maar alvast voor op een fijne ontspanning en een uitgebalanceerd evenwicht tussen lichaam en geest.

Diepe energetische bekken heling / massage

Ook in ons bekken, zowel bij mannen en vrouwen, kunnen trauma’s opgeslagen zijn en kunnen blokkades ontstaan. Hiervoor geef ik een Yoni- of een Lingam-massage.

Even voor de duidelijkheid: Yoni is Sanskriet en staat voor je vrouwelijke geslachtsdeel. En Lingam is het Sanskriet woord voor het mannelijke geslachtsdeel.

Waarom een bekkenmassage?

Denk op dit moment even aan je schouders : voel ze. Ga dan met je aandacht naar je nek. Voel het. En dan naar je schedel. Voel en maak contact.

Voel en ervaar de spanning die daar zit. Jouw Yoni of Lingam zijn niet anders; ze slaan spanning op. Daarbij, het is één van de gevoeligste onderdelen van ons lichaam en dus net zo gevoelig, zo niet zelfs nog gevoeliger voor het vasthouden van spanningen. Ingehouden stress, traumatische ervaringen en opgeslagen emotionele, lichamelijke en psychische pijn zetelen zich ook daar!

Je bekken heeft ook een stem, heeft geheimen die gedeeld en verhalen die onthuld willen worden. Over hoe stevig je in dit leven kunt staan, hoe je gevoeliger kunt worden voor je eigen “centrum” en hoe je je ten diepste met jezelf kunt leren verenigen.

Heb jezelf lief

Maar hoe haal je deze verhalen naar boven en ga je ermee in gesprek als het al jaren succesvol genegeerd wordt?

Er zijn op deze wereld honderden, duizenden, nee miljoenen mannen en vrouwen die opgesloten zitten in hun lichaam. Die zichzelf niet liefhebben. Welk mooier cadeau kun je jezelf en elkaar geven, dan door dit te leren koesteren, als elk ander onderdeel van je lichaam? Wees een voorbeeld voor je kinderen, voor je vriendinnen, je vrienden. Niet door te vertellen hoe het ook kan, maar door het voor te leven. Laten we de yoni en de lingam vanuit een ander perspectief gaan benaderen: als een onderdeel van ons lichaam dat net zoveel aandacht nodig heeft als elk ander stuk. Laten we met zachte ogen kijken als ware het een heilige tempel, waar je met diepe bewondering naar toe mag reizen.

Hoe meer wij zelf ook dit deel van ons lichaam accepteren, hoe meer acceptatie we ontvangen van de ander.

Wat is een Yoni- of Lingam-massage?

Een Yoni-massage, is een heilige, bewustmakende, zachte, ongelooflijk geduldige en liefdevolle tantrische aanraking. Eerst wordt het bovenlichaam gemasseerd met zachte en warme neutrale olie om het lichaam in volledige ontspanning te brengen. Als de ontspanning is bereikt en de persoon is er klaar voor dan gaan we verder met het bekken en het geslachtsdeel.

Er is geen doel. Er is géén andere agenda dan de pure zuivere aanraking op zich, dit met dezelfde energie als waarmee de schouders, de rug, de benen, de voeten, de handen aangeraakt worden. Het is eindeloos voedend, openend en daardoor: hemels.

Er ontvouwt wat er op dat moment zich aandient bij die ene persoon, op dit ene moment.
Wat er ook maar ontladen, geheeld, geaccepteerd moet worden; het gaat om dit ene moment met deze ene persoon. En ja, soms zullen er zeker ‘orgastische’ gevoelens door je lijf gaan. Tantra zou geen Tantra zijn als daar een verbod op zou liggen. Maar het hoeft niet. En dat is nu precies het verschil.

Wat zijn de ervaringen?

Yoni-massage of Lingam-massage helpt bij:
• het helen van trauma door seksueel geweld
• je vrijer voelen van angst voor intiem contact
• je veiliger en vrij voelen in je eigen lichaam
• het opruimen van emotionele en seksuele blokkades
• het leren verkennen van je grenzen
• het leren omarmen van nieuwe levenslust
• het voelen van het 1ste chakra (basis/rust/centrum)
• ontspanning tegenover het (soms: uitblijven van een of te haastige ontstane) ‘orgasme’

Flowing & growing

Jeanine De Herdt
P.W. Janssenlaan 12
8385 GB Vledderveen (Drenthe)

info@flowingandgrowing.nl
0031 6 27 33 50 34

KvK-nummer: 71423508
BTW-nummer: NL 002498952 B22

Op afspraak

Jeanine werkt uitsluitend op afspraak

Info

Een leven in Wellbeing / Balans / Welzijn dat wenst iedereen. In mijn praktijk is iedereen welkom, zowel kinderen als volwassenen.

Blokkades ontstaan heel snel, deze ontmantelen vraagt precisiewerk. Daar wens ik graag bij te helpen, door middel van de verschillende tools die ik gebruik zodat je na een sessie terug meer in balans bent en terug in contact staat met jezelf.

Je kan alleen komen maar ook samen en er wordt steeds op maat afgestemd. je kunt me steeds vrijblijvend bellen of mailen voor meer informatie.

Voor groepen geef ik ook Sound journeys!