Flowing & Growing

Healing door Klank & Kleur

Ontspannen

Tijdens een Sound Journey / Klankreis

Op reis ondergedompeld door klanken. Liggend op een matje, heerlijk relaxed, neem ik jullie mee op avontuur naar de klankenwereld.

Dan begint de eigenlijke klankreis, een onderdompeling in klank en trilling, terwijl je rustig op je matje ligt, ogen gesloten.
In de klankreis gebruiken we allerlei instrumenten (zoals klankschalen, stemvorken, ohmfluit, sjamanen drum, ocean drum, rainstick, ratels, belletjes, tanpura, monochord, Sansulla,….) en uiteraard de kracht van de stem.

De instrumenten worden bespeeld rond en over je heen terwijl je neerligt. Zo kan je de fysieke vibraties van de instrumenten beter voelen. Het geluid wordt subtiel en constant gehouden, zodat je je fysieke lichaam kan ontstijgen. Je geest of ziel is dan vrij om te reizen, vandaar de naam sound journey / klankreis.

Klank

Klank, en dan vooral vrije klanken, reiken voorbij het analytische van het verstand en laat dus toe dat de intuïtie vrij spel krijgt.

Er zijn geen garanties dat je van alle klanken houdt, maar elke klank waar je je tegen verzet of niet mooi vindt, is bijna zeker een klank die een blokkade op fysiek, etherisch, emotioneel of spiritueel vlak verwijdert of identificeert.
Mocht je in slaap vallen, wat kan gebeuren, blijft de klank even effectief, direct werkend op het fysieke en etherische lichaam en het onderbewuste.

We ronden de sessie af met een grondingsoefening waarbij ik de voeten even vast houdt , het is ook aan te raden om nadien een glaasje water te drinken.

Individueel of per twee

Je kan een klankreis individueel volgen bij mij in de praktijk, dan wordt deze klankreis helemaal afgestemd op wat jij op dat moment nodig hebt .
Ook per twee is dit mogelijk in mijn praktijk.

In groepsverband en locaties

Op regelmatige basis geef ik deze klankreizen in groepsverband op locatie.  Zo geef ik deze klankreizen in “Lichtfontein” te Appelscha,
in Dorpshuis de Heidehoek waar ik woon te Vledderveen, en op vraag!

Deze klankreizen kunnen ook bij mooi weer buiten gegeven worden.
Bij de klankreizen in groep stem ik mij af de hele groep en wat er dat moment nodig is .

Ontspanningsmassage

Aanraken is een eerste levensbehoefte; de huid is ons grootste orgaan. Het aanraken en strelen van de huid zet allerlei processen in werking die behalve voor een gevoel van welzijn ook zorgen voor een betere gezondheid. Daarbij opent deze zachte aanraking een wereld die je niet voor mogelijk had gehouden. Je hoeft het je alleen maar bewust te worden, de eerste stap naar verandering. Verandering naar alles wat jij aangenaam en prettig voor je lichaam vindt.

Leer weer en meer genieten van je lichaam; verbeter daarmee de kwaliteit van je leven. Er is helemaal niets mis mee om jezelf te (laten) verwennen met een massage, genieten is ons geboorterecht.

Al wat ik aanbied is gericht op ontspanning, welzijn en meer in balans komen.

Mijn visie op het vlak van aanraken, massage en heling ligt ten grondslag aan het holistisch werken op alle niveaus. Ik werk intuïtief en vanuit mijn gevoel.

Om de werking van deze zachte massage te ondersteunen masseer ik huid en spieren met 100% natuurzuivere verwarmde massageolie; eventueel met aromatherapie, altijd afgestemd op je behoefte van dat moment.

Aanraken getuigt van respect en aandacht voor het lichaam; massage voorziet daarin.
Massage haalt de vitale energie weer naar boven en harmoniseert lichaam en geest.

(Zacht-) aangeraakt worden is een eerste levensbehoefte, maar mensen zijn hierin onwetend. Zacht aangeraakt worden is ook een enorme verwennerij; er is helemaal niets mis met jezelf (laten) verwennen met een massage.

Kashmir Massage

Een Kashmirische massage is een intuïtieve, meditatieve, liefdevolle, koesterende aanraking van het hele lichaam, met gebruik van heerlijk geurende, warme massageolie, ondersteund door mooie, ontspannende muziek.

In deze vorm van liefdevolle aanraking, die voortkomt uit de Kashmirische Tantra traditie, word je uitgenodigd je helemaal over te geven aan het moment en de intuïtieve bewegingen van mijn handen.

Ik neem je mee op een liefdevolle reis naar alle plekken van je lichaam, teder, zacht, gevoelig, langzaam en voorzichtig. Soms juist ook heel intens, krachtig en pulserend, in vloeiende steeds doorgaande bewegingen.

Een Kashmirische massage nodigt je uit om helemaal in het hier en nu aanwezig te zijn en alles te ervaren wat er door de liefdevolle aanraking ervaren wil worden. Dat kunnen gevoelens van pijn en verdriet zijn, maar ook gevoelens van genot en opwinding. Juist door deze gevoelens helemaal toe te laten, alles er zonder oordeel te laten zijn, kun je gaan ervaren dat ze als ‘golven in de zee’ aan je voorbij trekken.

Door zo helemaal in het moment aanwezig te zijn, en je over te geven aan de magie van een Kashmirische massage, kun je een groot gevoel van bevrijding en ruimte in jezelf gaan ervaren.

Door de helende kracht van de liefdevolle aanraking tijdens een Kashmirische massage zal vaak als vanzelf je vitale levensenergie weer tot leven worden gewekt en weer vrijer en intenser gaan stromen. Het effect daarvan is soms nog dagen na een Kashmirische massage voelbaar. Je lichaam wordt doorgaans gevoeliger en sensitiever en je gaat meer genieten van je eigen sensualiteit.

Werkwijze

Een Kashmirische massage vindt plaats in een rustige omgeving; je ligt op een zachte matras in een warme en sfeervolle ruimte. Na een korte meditatie, waarin je dieper op jezelf en de massage afstemt, maken we eerst rustig oogcontact en begroeten we elkaar.

Ik wieg je langzaam heen en weer en vervolgens ontvouwt de massage als een dans zich als vanzelf, ik volg de reacties van jouw lichaam en leg je rustig neer, waarna ik je in vloeiende, intuïtieve bewegingen, met warme olie begin te masseren op de klanken van ontspannende muziek, waaraan je je heerlijk in je eigen tempo mag overgeven.

Een Kashmirische massage wordt in zijn pure vorm geheel naakt ervaren en alle plekken op je lichaam worden daarbij in principe liefdevol aangeraakt. Als je dat prettiger vindt, kan een Kashmirische massage ook deels gekleed ervaren worden. Natuurlijk kan je heel duidelijk aangeven op welke plekken van je lichaam je wel of niet aangeraakt wilt worden.

De effecten van een Kashmirische massage

Een Kashmirische massage zal je doorgaans dichter bij jezelf brengen en maken dat je meer gaat voelen. Dat kunnen hele prettige en aangename gevoelens zijn, maar bijvoorbeeld ook emoties als verdriet en (oude) pijn kunnen naar boven komen.

Je gaat een reis aan binnen jezelf, soms naar onontdekte gebieden, kunt dingen gaan voelen en ervaren die je misschien al lang weggestopt had. Tegelijkertijd kan dat ook de eerste stap naar heling binnen jezelf zijn.

Een Kashmirische massage wekt je vitale levensenergie en brengt je sensuele en seksuele energie weer tot leven en laat die vrijer en intenser stromen.

Als je jezelf regelmatig laat voeden met de liefdevolle aandacht en koestering van een Kashmirische massage, zal vaak als vanzelf het verlangen om vrijer en intenser te leven zich ook op andere terreinen in je leven gaan manifesteren. Dat kan zijn in je liefdesleven en de relatie met je partner, maar ook in je relatie met je kinderen, je familie, je vrienden, je werk, eigenlijk op alle terreinen van je leven. En ja, het vergt soms moed om die reis aan te gaan.

Flowing & growing

Jeanine De Herdt
P.W. Janssenlaan 12
8385 GB Vledderveen (Drenthe)

info@flowingandgrowing.nl
0031 6 27 33 50 34

KvK-nummer: 71423508
BTW-nummer: NL 002498952 B22

Op afspraak

Jeanine werkt uitsluitend op afspraak

Info

Een leven in Wellbeing / Balans / Welzijn dat wenst iedereen. In mijn praktijk is iedereen welkom, zowel kinderen als volwassenen.

Blokkades ontstaan heel snel, deze ontmantelen vraagt precisiewerk. Daar wens ik graag bij te helpen, door middel van de verschillende tools die ik gebruik zodat je na een sessie terug meer in balans bent en terug in contact staat met jezelf.

Je kan alleen komen maar ook samen en er wordt steeds op maat afgestemd. je kunt me steeds vrijblijvend bellen of mailen voor meer informatie.

Voor groepen geef ik ook Sound journeys!